Bebeği Doğru Emzirme Teknikleri
Anne sütü, annenin beslenmesinden bağımsız olarak annenin bebeğini sık aralıklarla ve doğru tekniklerle emzirmesiyle artar. Doğru emzirme tekniği olarak bebeğin memeyi kavraması açısından şu noktalara dikkat edilmelidir.
1. Meme ucunuzu ovalayarak daha belirgin hale getirebilirsiniz.
2. Bir kolunuzla bebeğinizi kavrayın ve diğer kolunuzla da meme ucunun koyu renkli kısımdan iki santim uzakta bir parmağınız üstte diğer parmağınız altta olacak şekilde göğsünüzü alttan destekleyin.
3. Göğüs ucunuzu bebeğin ağzına dokundurarak bebeğin ağzını açmasını sağlayın. Ağzını açtığında tüm areolayı bebeğin ağzına yerleştirin. Tüm areolayı kavramasına dikkat edin sadece meme ucunu kavrarsa süt gelmeyebilir çünkü süt areolada birikir.
Bebeğin burun ucu ve çenesi göğsünüze değmelidir.
Bir defada yakalayabilir bir kaç kez deneyin ancak bir kaç denemede sonuca ulaşabilirsiniz.
4. Emzirme normalde memeyi ağrıtan veya acıtan bir olay değildir.7
Dört emzirme pozisyonu vardır.
Emzirme Teknikleri1. Kucak Pozisyonu:
kucağınıza küçük bir yastık koyun ve bebeğinizi kucağınıza koyduğunuz yastığın üzerine yatırın başını kolunuza destekleyip elinizle poposundan destekleyin ve bebeğin karnını kendi karnınıza doğru çevirin ve başını memenize doğru yönlendirin.
2. Ters Kucak Pozisyonu:
Bebeğin karnını karnınıza çevirin ve elinizle başını omzunu ve ensesini kavrayın. Diğer elinizle de göğsünüzü tutun ve göğsünüzü kavramasını sağlayın.
3. Koltuk Altı Pozisyonu:
Koltuğunuzun altına yastık yerleştirerek bebeğinizi ve kolunuzu destekleyin. bebeğinizi koltuğunuzun altına yerleştirerek bir elinizle başını ve ensesini destekleyin. Ayakları ve poposu arkaya bakmalıdır. Göğsünüzü beveğe yaklaştırmak yerine bebeği göğsünüze yaklaştırın.
4. Yatarak Emzirme pozisyonu:
Bir yastığı kendi başınızın altına diğer yastığına bebeğin başının altına bebeğin karnı sizin karnınıza değecek şekilde yan yatırın. Bir elinizle de göğsünüzü destekleyin.