* FANİ DUNYA FORUM HABERLER


Gönderen Konu: Kur’an ve Su Nimeti  (Okunma sayısı 445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi fanidunya NET

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7241
Kur’an ve Su Nimeti
« : Eylül 14, 2023, 08:02:30 ÖÖ »


Kur’an ve Su Nimeti

Yağmur yağmasa halimiz nice olur?

Günümüzde günahlarımız/azgınlıklarımız nedeniyle susuzluktan, yangına, selden depreme… her çeşit tabii/doğal afetlerle; yoksulluk, ahlaksızlık, sevgisizlik, adaletsizlik, saygısızlık, terör vb. sosyal musibetlerle bunalıyoruz.

Su da, KUR’AN da bize hayat veren, bizi arındıran iki büyük rahmet ve nimettir. Su, tüm canlılar için olmazsa olmaz bir nimet… Aynı zamanda susuz bir temizlik mümkün değil… Kur’an da müminlere hayat verir ve arındırır.

* Nefsini arındıranlar kurtulur; günahlara gömen de hüsrandadır. (Şems/9-10)

* Su ile Kur’an; yüce Rabbimizin, şükrünün edası mümkün olmayan iki büyük nimeti ve rahmetidir.

* Şükreden topluma Rabbimiz huzur, güven ve refah verir; nankörlere de korkular ve yoksulluk... (Nahl/112)

* Nimetlerle, emanetlerle, musibetlerle sınavdayız; deneniyoruz.

* O (c.c.) ki, her canlıyı sudan yaratandır. (Enbiya/30) O (c.c.) (Yağmur) rahmetinin önünde bir müjdeci olarak rüzgârları gönderen, onunla ölü (kuru) toprağa can veren, hayvanları ve insanları gökten indirdiği tertemiz suyla besleyendir. (Furkan/48-49).

* Su da, Kur’an da rahmettir... Rabbimiz, bize Kur’an’la hayat ve şifa veren, rahmet olan hükümlerini, ilkelerini indirmiştir. (Enfal/24, İsra/82)

 * Günahlarımız nedeniyle… (Şûra/30)

* Sularımız çekilse, yağmur yağmasa, Allah’tan başka bize kim su verebilir? (Hud/52, Mülk/30)

* Rabbimizden bağışlanma dilesek/tevbe ve pişmanlıkla gözyaşları akıtsak, O (c.c.) bize gökten yağmur indirmez/akıtmaz mı?

* KUR'AN öyle bir kitaptır ki, su nasıl her canlıya hayat oluyor/veriyor, her şeyi arındırıyorsa O da kalplere -rahmet olarak- hem hayat ve şifa verir hem de arındırır.

* "Kur'an'ın her bir harfi hikmet ve şifa yüklü bir can damlası gibidir. İçmediğimiz suyun, ilacın bize ne kadar faydası olur?!

* Su bütün canlılar için rahmet (Enbiya/30), olduğu gibi Kur'an da müminler için şifa ve rahmettir. (İsra/82)

* Allah ve Rasulu, sizi, size hayat verecek şeylere çağırdığında icabet edin. (Enfal/24)

* BİZE hayat verecek şifalı suyu içmediğimizden, hem dertlerimiz giderek çoğalıyor hem de ilacı tanımayanlara güzelce sunamıyor, güven veremiyoruz.

* KUR'AN şifa, Rasulullah (a.s) da doktor/tabip olduğu hâlde, ilaçları kullanmadığımız/günahlarımız nedeniyle dertlerimiz giderek çoğalıyor. Daha da beteri, şifayı/çözümleri, beşeri reçetelerde (kapılarda/yollarda/ideolojilerde) arama tercihlerimizdeki ısrarımızdır. Tevhidi, Fatiha’yı okumamıza/ahdimizi tekrarımıza rağmen...

* Hayat Kitabımızdaki/rehberimizdeki ilk emirlerden birisi de "temizlik"le ilgilidir. (Muddessir/4) Hem maddi hem de manevi; hem bedeni hem de kalbi/nefsi… Her türlü temizlik.

* Allah Teâlâ, tevbe eden, temizlenenleri sever. (Bakara/222)

* "Temizlik, imandandır." Kalplerin cilası/arındırıcısı, zikrullahtır; istiğfardır. “İmanlarınızı yenileyin.”

Günahlarınız, kalplerinizi kirletir, paslandırır. “Kalp düzelirse tüm organlar düzelir...” “Dertleriniz günahlarınız, şifası da tevbe ve istiğfardır." “Temiz kazanç olmadan dualar ve ameller makbul olmaz.” (s.a.v)

* Abdest, namaz, zekât, cihad, zikir, ilim, tefekkür, oruç vb. emirler/ameller, hatta cezalar da bizi arındırıyor; kısas bize hayat veriyor (Bakara/179).

* Mümin olmayanlar (kâfir ve müşrikler) necistir/manen pistirler (Kalplerindeki küfür ve şirk pislikleri nedeniyle). (Tevbe/28)

Yakıcı ve yanıcı özellikte olan gazların birleşiminden, söndürücü ve her canlıya hayat verici SU mucizesinin bilimsel açıklamasını merak ediyoruz?!

* Ellerimizle kazandığımız günahlar nedeniyle, karada ve denizde fesad/bozulmalar/afetler oluyor. Tevbe edip kendimize gelelim diye, bir kısmının cezası veriliyor. (Rum/41)

* Bu dünya hayatı için suya muhtaç olduğumuzu bildiğimiz gibi, dünya ve ahirette güzel bir hayat için de Kur'an'a muhtaç olduğumuzu bilebilsek.

* Bir günde/24 saatteki “en az su/gıda ihtiyacımız”ın ölçüsü gibi, Kur'an/şifa eczanesinden alınacak günlük vitamin, ilaç ve perhiz ihtiyaçlarımızın reçetesi, ölçüsü de bildirilmiştir. İki rahmet/nimet arasındaki bir fark, su içmeye mecbur olduğumuz halde, Kur'an reçetesinde muhtarız ( tercih hak ve özgürlüğümüz var). İkincisi, susuzluğumuzu kolay hissederiz de, ikincisini idrakimiz zordur.

Yüce Rabbimizden, susuzluk ve Kur’ansızlık afetlerinden cümlemizi koruması dualarımızla…

Bahaddin Elçi.

RADYO  FANİDUNYA FM
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap