* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: İntihar etmenin hükmü nedir  (Okunma sayısı 709 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı türkiyem

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 2236
İntihar etmenin hükmü nedir
« : Haziran 13, 2018, 08:33:55 ÖÖ »
İntihar etmenin hükmü nedir?

ntihar Etmenin Hükmü:

İntihar etmek haramdır, günah itibariyle başkasını öldürmekten daha büyüktür. Başkasını öldürmek hakkında Kur'an-ı Kerim'de Allah Teala şöyle buyurmuştur: 'Kim bir Mü'min'i kasten öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı Cehennem'dir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.'(en-Nisa, 4/93)

İntihar Edenin Yıkanması ve Cenaze Namazının Kılınması:

İmam Ebu Yusuf'a göre, intihar edenin cenazesi yıkanır; ama namazı kılınmaz. Çünkü Sahih-i Müslim'deki bir rivayette; 'Rasulullah (s.a.v.) kendini öldüren bir adamın yanına geldi ve onun namazını kılmadı.' denilmektedir.(Müslim, Cenaiz 107) İmam Malik ise; 'İntihar edenin tevbesi kabul olmaz, dolayısıyla namazı da kılınmaz.' demiştir.Ömer b. Abdülaziz ve Evzai gibi alimler de namazının kılınmaması görüşündedirler.Ama cumhur-u ulema'ya göre intihar edenin cenazesi yıkanır ve namazı da kılınır.

İntihar Edenin ahiretteki Durumu:

Ebu Hureyre (r.a.)'dan rivayetle Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: 'Kim kendisini dağdan atarak intihar ederse o Cehennemlik olur. Orada ebedi olarak kendini dağdan atar. Kim zehir içerek intihar ederse Cehennem ateşinin içerisinde elinde zehir olduğu halde ebedi olarak ondan içer. Kim de kendisine demir saplayarak intihar ederse Cehennem'de ebedi olarak o demiri karnına saplar.'(Buhari, Tıbb 56) Ehl-i sünnet ulemalarından bir kısmı; 'İntiharın gerçek cezası, Cehennem'de ebedi kalmaktır. Ancak Allah, Mü'minlerin ehl-i tevhid olmalarına binaen, kereminden onları Cehennem'den çıkaracak, orada ebedi bırakmayacaktır.' demişlerdir.

Acıya Dayanamayıp İntihar Edenin Durumu:

Cündüb b. Abdullah (r.a.)'dan rivayetle Rasulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: 'Sizden öncekilerden birisinin vücudunda yara vardı. (Yara, gittikçe) derinleşti. Adam eline bir bıçak alarak elini kesince kan durmadan aktı. Sonunda adam öldü. Bunun üzerine Cenab-ı Hakk; 'Kulum, (kendini öldürmekle) bana karşı acele davrandı. Ben de ona Cennet'i haram kıldım.' buyurdu.'(et-Terğib ve't-Terhib, c. V, s. 87)

 


* BENZER KONULAR

Kur’an’da Ticaret ve İlgili Kavramlar Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:56:04 ÖÖ]


Nefse Karşı Durmak Ahlak Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:39:12 ÖÖ]


İman İbadet Ahlak Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:25:35 ÖÖ]


Efendim’e (sav) Arzuhâlim Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:12:54 ÖÖ]


İffet - Ahlak - Kişiyi Her Türlü Rezillikten Korur Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:01:07 ÖÖ]


Gençlere Sahip Çıkacağız Çocuklarla İlgileneceğiz Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 06:49:25 ÖÖ]


Yusuf Ziya Özkan Sohbetleri 320 kbps - Sohbetler - - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:44:30 ÖS]


Rüşan Yakar - Tevhide Gel 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:36:30 ÖS]


Osman Nuri Çayır - Adağım Var - EZGİLER - 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:29:08 ÖS]


Salih Cuşan - Gül Yağmurları 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:21:49 ÖS]


Niçin Sever Niçin Kızarız Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 11:35:59 ÖÖ]


Ayrımcılık Belası Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 11:31:09 ÖÖ]


Allah İçin İtaat Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 11:25:29 ÖÖ]


Anne Babaya Hürmet Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 11:20:40 ÖÖ]


Yeniden Diriliş Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 11:13:23 ÖÖ]


Tevekkülü Bırakmadan Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 11:06:49 ÖÖ]


Taner Yüncüoğlu - Muhabbet Eriyiz 320 kbps -Ezgiler - - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:04:26 ÖÖ]


Tekin Ada -Hasret 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:56:09 ÖÖ]


Sacit Onan - Dinle Ey Ali 320 kbps Sohbet - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:48:39 ÖÖ]


Süreyya Açıkgöz - Sana Geleyim 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 07:39:40 ÖÖ]