* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: OLANDA HAYIR VARDIR  (Okunma sayısı 312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fanidunya

  • Ziyaretçi
OLANDA HAYIR VARDIR
« : Şubat 15, 2019, 10:04:52 ÖS »
OLANDA HAYIR VARDIR
 
Ne güzel bir rıza cümlesidir “olanda hayır vardır” bu sözü büyükler söyler. Olana rıza göstermek var olandan razı olmak memnun olmak. Böylece olmayanı düşünmemek. İnsanı mutlu eden elinde var olanlardır. Olmayana bakmak sürekli şikayeti ve huzursuzluğu gerektirir. İnsanı memnuniyetsiz biri yapar. Şükrettiğimiz her nimet bize artarak döner.

Allah’a inanmanın bir gereği onun takdirine rıza göstermektir. Bizim için hayırlısını bilen O’dur. Her şeyin bir vakti olduğuna inananlar için hüzün yoktur. Sabır vardır. Ve sabrın sonu hep selamettir. Bir denenme sürecinden geçeriz. Bu süreç boyunca her tavrımız kayıt altına alınır. Ahirette yüzümüze vurulacak olan iyi ve kötü tüm hallerimiz orada. Belki bunu sık sık düşünsek sabrımız bir derece daha çoğalabilir.

Olmayanların bizim için hayırsız olduğunu uzun zaman sonra görürüz ve şöyle deriz: “Allah’ım sana şükürler olsun iyi ki olmamış.”

Bunun için bazen birkaç ay bazense birkaç sene beklememiz gerekir. Bu süreçte umudumuz diri olmalıdır. Çünkü Allah’a inananlar ümitsiz olmaz. O’na tamamen teslim olanlar onun açacağı kapılara inanır. Bu inanç insanı ayakta tutar güç verir. Bizden ne olursa olsun desteğini çekmeyecek olan Allah’tır.

Bizden hiçbir menfaati yoktur bize hasetliği, kıskançlığı yoktur. Tüm bu kara duygular ancak insanlarda bulunur. İnsanlar başkalarının iyi olmasını istemez ama Allah kulunun iyiliğini ister. Bazen bize uyarı verir. Bu uyarılar belalar aracılığıyla bize ulaşır.

Belki bir kaza geçirilir belki hastalık ya da afet. Bir sıkıntı verilir ki kul Hakk’ı hatırlasın. Bir şarkı vardı bilmem hatırlar mısınız, “Allah’ım nedendir hep zorda sana gelişim” diyordu. Çünkü insan zora düşmedikçe Allah’ı hatrından çıkarıverir. Güzel yaşamda şükrü unutur. Nimetleri kendinden bilir. Kendinden bildiği için hava atma telaşına düşer ve kaybeder.

Daima elimizde olanlara bakıp mutlu olalım. Başkalarının mutluluğu başkalarının başarısı bizi ilgilendirmesin. Kendi hayatımızın güzelliğini fark edelim.

Tüm sıkıntılardan sonra büyük mükâfatların bizi beklediğini unutmayalım. Kötüleri unutalım ve duymayalım. Biz sadece yola bakalım.

 


* BENZER KONULAR

Hangi Müslümanlık Gönderen: anadolu
[Bugün, 01:47:10 ÖS]


Yolculuk Gönderen: anadolu
[Bugün, 01:44:00 ÖS]


Hak Üzerine Gönderen: anadolu
[Bugün, 01:39:48 ÖS]


İlahi İradenin Tarihe Müdahalesi Kur’an' Kerim Gönderen: anadolu
[Bugün, 01:33:36 ÖS]


Hayâyı - Ahlakı Kuşanan Adam: Hz. Yusuf (as) Gönderen: anadolu
[Bugün, 01:28:18 ÖS]


İnkârda Ayak Direyenler Niçin Mucize İsterler Gönderen: anadolu
[Bugün, 01:23:04 ÖS]


Hakkı Duymayan Sağır Hakkı Görmeyen Kör Hakkı Konuşmayan Dilsizdir Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:38:41 ÖÖ]


Aile Yapımız Çökertiliyor Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:30:21 ÖÖ]


Dünya Belirsizlikler Girdabında ve Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:23:09 ÖÖ]


Kişi Sevdiği İle Beraberdir Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:14:41 ÖÖ]


Başaracağınıza İnanın Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:06:55 ÖÖ]


Cömertlik Cennet Ehlinin Ahlâkındandır Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 06:59:22 ÖÖ]


Ahmet Şafak Albümleri 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 10:42:42 ÖS]


Allah’a Güvenmek Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:35:05 ÖS]


Niyeti Bozuk Olanın Her Işi Bozuk Olur Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:26:30 ÖS]


Oldu Bitti Derken Öldü Bitti Olur Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:20:50 ÖS]


Kibir ve Belirtileri Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 06:11:50 ÖS]


Makbul Hac Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 05:53:30 ÖS]


Ümidini Yitiren Şeytan Gönderen: gurbetciyim
[Dün, 05:47:17 ÖS]


Müslümanlarda Tevhid ve İttihad Şuuru Olsaydı Ne olurdu Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:11:10 ÖÖ]