* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: Helal Süt Emmiş Bir Nesil  (Okunma sayısı 84 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı webtasarim

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 298
Helal Süt Emmiş Bir Nesil
« : Şubat 08, 2025, 03:17:31 ÖS »


Helal Süt Emmiş Bir Nesil

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla,

Allah'ın Rahmeti ve Bereketi üzerimize olsun.

Yaz mevsimine merhaba derken, Üç ayların bereketli iklimini teneffüs etmeye devam ediyoruz. Haziran ayının 6’sında ilk Ramazan orucumuzu tutmaya başlayacağız. Bu Ramazan sayımızda “Helal süt emmiş nesiller yetiştirmek konusunu” gündeme getiriyoruz.

Ramazan ayı boyunca gündüzleri helal gıdalara karşı oruç tutacağız. Bunu Rabbimizin rızası için yapacağız. Öyleyse hayatımızı da Ramazan ayı kabul edip bütün haramlara karşı oruçlu olmaya çalışırsak inşaallah son nefesimiz bizim için bayram olacak. İşte çocuklarımızı da bu şuurla yetiştirmenin önemini hatırlatmak istiyoruz.

Ramazan ayları, bizlere manevî hayatı ailece yaşama fırsatı sunuyor… Çocuklarımızı oruca alıştıralım, hep beraber teravih namazlarına gidelim. Ramazan ayının manevi atmosferinden faydalanarak onları ahiret için dünya hayatında biraz fedakarlık yapmaya alıştıralım.

Allah-u Zülcelal buyuruyor ki: “Ey iman edenler! Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı ki, Allah'a karşı takvalı olasınız.” (Bakara; 183)

Demek ki orucun bir hikmeti de bizi takvalı olmaya alıştırmaktır. Takvalı insan, Allah'ın rızasını tercih ederek dünyevi yönden cazip olsa da haram ve şüpheli şeylerden sakınan insandır. Çocuklarımızı da takvalı yetiştirmemiz için Ramazan ayı güzel bir fırsat sunuyor.

Yaz ayları aynı zamanda düğün ayları. Çocuklarımızı maneviyatlı yetiştirdiğimiz gibi evliliklerinde de maneviyatı tercih etmemiz büyük önem taşıyor. Konu evliliğe, nişan, düğün merasimlerine gelince dini rafa kaldırmak bir müslümana yakışmıyor.

Gerek çocuklarımızı yetiştirirken gerekse çocuklarımız için uygun eşi seçerken, mutlaka asıl gayemiz ahiret selameti olmalı. Eğer biz ahireti tercih edersek dünyadaki nasibi zaten ezelde takdir edilmiştir ve vakti gelince eline geçecektir. Gerekirse oruç tutarken iftara kadar nasıl sabrediyorsa, helal nasibi ulaşıncaya kadar haramdan sakınmaya da sabredebilecektir. Yeter ki bizler çocuklarımızı sabretmeye alıştıralım.

Allah-u Teâlâ bizi ve evlatlarımızı nefsin arzularına karşı sabırlı ve Allah'a karşı takvalı kullarından eylesin.

Âmin.

İNTERNET RADYOMUZ. 24 SAAT YAYINDADIR.

RADYO  FANİDUNYA FM
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap

 


* BENZER KONULAR

Yasin Konevi - Zikrullah 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 02:39:00 ÖS]


Seyfullah Çakmak - Sevgim Sana 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 02:28:55 ÖS]


Yahya Soyyiğit - Esmaül Hüsna ve Kasideler 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 02:13:27 ÖS]


Mehmet Karakuş -Sen Affeyle 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 02:02:48 ÖS]


Kemal Faruk - Kemal Faruk - Ferman 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 01:53:23 ÖS]


Marşlar - Karma NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 01:36:27 ÖS]


Abdurahman Önül - Seçme Karma İlahiler - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 01:23:14 ÖS]


İslam’da İnsan Hakları Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 09:14:44 ÖÖ]


Dünya ve Ahiret mutluluğu İçin İman ve Salih Amel Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:51:27 ÖÖ]


Ramazan-ı Şerîfte Çok Dua ve İstiğfar Etmelidir Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:33:06 ÖÖ]


İç Sesi Dinlemek mi Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:24:39 ÖÖ]


Kur’ân Günlüğü 19 Cüz Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 08:10:31 ÖÖ]


Peygamberimizin Rüyası Gönderen: fanidunya NET
[Bugün, 07:59:21 ÖÖ]


İnsanları En Çok Cennete ve Cehenneme Götürecek İki Önemli Amel Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:18:44 ÖS]


Şefkat ve Merhamet Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:11:01 ÖS]


28 Şubat Post Modern Darbesi 11 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 06:03:28 ÖS]


Çanakkale Destanı Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 05:55:28 ÖS]


Ramazan! İman Sohbetleri 5 Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 05:45:44 ÖS]


Karia Süresi Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 05:36:57 ÖS]


Sadaka-i Fıtrın Önemi Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:31:00 ÖÖ]