* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: Mübarek On Bir Aylar  (Okunma sayısı 2703 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi fanidunya NET

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 8306
Mübarek On Bir Aylar
« : Nisan 14, 2024, 07:20:30 ÖÖ »


Mübarek On Bir Aylar

Müslümanlar için ciddi bir eğitim programı, İlahi talimatların uygulandığı yoğun bir kamp dönemi olarak geçirilen Ramazan’ın temel gayelerinden birisi de ümmeti geriye kalan on bir aya ibadet, ahlâk, cihat ve mücadele açısından hazır hale getirmektir. Başta emperyalist ve Siyonist işgal ve zulümler olmak üzere, dünyevileşme, ibadette gevşeklik, ahlâki zaaflar gibi birçok sorunla bir yıl boyunca mücadele edecek ümmet için Ramazan, geride bıraktığımız ciddi bir hazırlık ve eğitim dönemiydi.

“Gecenin yarısı yahut buna yakın bir süreyi ibadetle geçir ve Kur’an’ı ağır ağır, sindire sindire oku. Zira biz sana sorumluluğu ağır bir kelam vahyedeceğiz. Şüphesiz gecenin sakinlik ve sessizliği vahyi anlayıp kavraman için daha etkili, ayetlerin zihne yerleşmesi için daha elverişlidir.

Çünkü gündüz vakti seni bekleyen birçok görev vardır” (Müzzemmil, 73/3-7) ayetinde olduğu gibi gündüz İslam’a davet ederken her türlü baskı, işkence, zulüm ve tehditle karşılaşacak olan  Efendimizi bu sıkı ve tehlikeli mücadeleye gece namazı, gece ibadeti ve gece yapılacak olan Kur’an kıraati ile hazırlayan Allah’ımız, ümmetimizi de adeta on bir ay boyunca vereceğimiz mücadele için Ramazan’daki yoğun ibadetlerle hazırlamaktadır.

Bu yoğun ve zorlu ibadet dönemini hakkıyla ifa edenler için aynı Ramazan gibi Ramazan’dan sonraki on bir ay da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında oruç eğitimiyle açlığa ve susuzluğa karşı hazır hale gelip nefsini dizginleyebilen Müslüman, Ramazan’dan sonra da nafile ibadetlere, oruçlara devam edip nefsine gem vurabilirse geriye kalan on bir ayı da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında teravih namazı eğitimiyle camiyle ve cemaatle bağını sıkılaştıran Müslüman, Ramazan’dan sonra da vakit namazlarını camide cemaatle kılmaya devam edebilirse geriye kalan on bir ayı da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında mukabele ve hatim eğitimiyle Kur’an’la hemhal olan Müslüman, Ramazan’dan sonra da Kur’an’ın talimatlarına uyup, onunla bağını koruyabildiği müddetçe geriye kalan on bir ayı da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında zekât, sadaka ve fitre eğitimiyle elini cebine götürüp ihtiyaç sahiplerini gözetmeyi öğrenen Müslüman, Ramazan’dan sonra da infak prensibine davam edebilirse geriye kalan on bir ayı da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında sahur eğitimiyle gece yarısı uyanmayı öğrenen Müslüman, Ramazan’dan sonra da gece namazlarına ve gece ibadetine devam edebilirse geriye kalan on bir ayı da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında tevbe ve istiğfar eğitimiyle günahlarına veda eden Müslüman, Ramazan’dan sonra da tevbesine ve ahdine sadık kalıp günahlardan uzak durabilirse geriye kalan on bir ayı da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında ahlâk eğitimiyle gıybetten, dedikodudan, yalandan, iftiradan, kalp kırmaktan, tartışmaktan uzak duran Müslüman, Ramazan’dan sonra da bu ahlâki hastalıklardan uzak durabilirse geriye kalan on bir ayı da mübarek olacaktır.

Mübarek Ramazan ayında oruçla, namazla, Kur’an kıraatiyle, infakla, güzel ahlâkla dağlar gibi ameller biriktiren Müslüman, Ramazan’dan sonra da bu amellerini zayi etmeden muhafaza edebilirse geriye kalan on bir ayı da ömrünün tamamı da mübarek olacaktır.

Dr. Abdülaziz Kıranşal.

İNTERNET RADYOMUZ. 24 SAAT YAYINDADIR.

RADYO  FANİDUNYA FM
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap

 


* BENZER KONULAR

RADDYO DİNLEME SAYIMIZ ANLIK 1500 KİŞİ OLMUŞTUR. Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 05:07:10 ÖS]


Mustafa Doğan Dikmen - Uşşak Faslı 1999 - 320 Kbps Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 12:21:48 ÖS]


Grup Ravza - Götür Beni Medineye 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 12:11:06 ÖS]


Grup Kıvılcım - Çeçen Dansı 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 12:02:23 ÖS]


Grup Hayber - Seyrettim Muhammedi 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 11:50:37 ÖÖ]


Beklenen Nesil Nasıl Olmalı Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:34:22 ÖÖ]


Peşinden Gittiklerimizle Ahiret Yüzleşmesi Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:31:05 ÖÖ]


Allah'a İnandığımız Kadar Güvenmiyoruz Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:20:23 ÖÖ]


Kur'an'da Eleştiri Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:16:07 ÖÖ]


İbadetlerde Devamlılık Esastır Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:11:03 ÖÖ]


İslam'da Kadının İş ve Sosyal Hayatı Gönderen: webtasarim
[Dün, 11:04:46 ÖÖ]


Şeytan'ın Vesveseleri Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 09:16:51 ÖÖ]


İslam'ı Yaşamak Kolaydır Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:50:15 ÖÖ]


Sadaka, Müslümanlığı Ölçen Terazidir Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:41:34 ÖÖ]


İyilikle Güzelleşir Dünya Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:34:41 ÖÖ]


Fikirden Fiile İyilik Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:24:06 ÖÖ]


İnsan ve Hüsran - Asr Suresi Gönderen: fanidunya NET
[Dün, 08:15:58 ÖÖ]


Single Eserler Yeni 5 - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Mart 31, 2025, 09:42:55 ÖS]


Hidayet Can - Selam Söyle Efendime 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Mart 31, 2025, 03:33:31 ÖS]


Grup Fatih - Efendimiz Muhammedin Sevgisinde Birlikteyiz 320 kbps - NETTE İLK Gönderen: fanidunya NET
[Mart 31, 2025, 03:26:19 ÖS]