* FANİ DUNYA FORUM HABERLER

Gönderen Konu: İmansız Amel Ya Da Amelsiz İman Sahipler - Lütfen Boşuna Yorulmayın  (Okunma sayısı 37 defa)

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fanidunya NET

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 8071


İmansız Amel Ya Da Amelsiz İman Sahipler - Lütfen Boşuna Yorulmayın

Yüce Rabbimiz biz insanları kendisi için yeryüzünde halife kılmıştır. Bu makama uygun olarak da iki tane sorumluluğu yüklemiştir. Birbirlerinden ayrılmaz bir ikili olan ise; önce iman, ardından da salih amellerdir. Bunlar ebedi yurt cennetin olmazsa olmazlarıdır.

İman olmadan amel fayda verir mi?..

İşte İlâhi ferman: “Bizim sözlerimizi ve ahiret buluşmasını inkar edenlerin yaptıkları boşunadır. Bunlar, yaptıklarının cezasını mutlaka çekeceklerdir...” (Araf, 147)

Görüldüğü gibi; Allah’ı ve ahiret gününü inkâr eden kâfirler çok güzel işler yapsalar da, değeri olmayacaktır. Çünkü; Cenab-ı Allah amelsiz imanı ve imansız ameli kabul buyurmamaktadır.

Asıl soru ise; ameli olmayan bir Müslüman durumunu kurtarabilir mi? İşte günümüz Müslümanlarının birçoğunun hastalığı veya eksikliği imanda zayıflık olması durumudur.

Öncelikle; Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de şirk hariç her günahı affedeceğini bildirmekle beraber; birçok ayette de imanın hemen ardından salih, yani fay

dalı ameli işaret etmiştir. Bir kimse, yalnız kalp ile tasdik edip de amel işlemezse, mükemmeliyette yeterli değildir. Sonuçta; amelsiz bir iman zayıf kalır ve zamanla sönebilir. Burada “kırmızı alarm” var demektir!

“İnsanlar, denenip sınavdan geçirilmeden, ‘iman ettik’ demekle bırakılacaklarını mı sanıyorlar?” (Ankebût, 2)

İmanın amelden olmadığını gösteren ayetler yanında, imanın (bir amel icraatı olan) İslam’la aynı olduğunu gösteren ayetler de mevcuttur.

Sıradan bir ülkeye bile pasaportsuz girilemezken, ebedi yurt cennete amelsiz girmek mümkün olabilir mi?

Cep telefonlarımızın şarjının bitmemesi için elektrik verirken imanımızı amellerle şarj etmemek hiç olur mu?..

En lüks bir araba bile yakıt konulmadan gitmiyor, hedefe ulaşamıyorsa; amelsiz bir iman neye yarar ki?..

Seni secdeye, camiye, duaya, yani ibadete götürmek için ateşlemeyen bir iman cennete nasıl götürsün?..

Bir süre yararlanıp sonrasında bırakıp gideceğimiz dünyalıklar için geceli gündüzlü onca çaba sarf ederken, ölümle başlayıp, sonu olmayan ahiret için hazırlık yapmamak hangi mazeretle izah edilebilir ki?..

Haydi; din, dünyan ve ahiretin için, kimsenin kimseye fayda vermeyeceği gün gelmeden önce kendine iyilik yap. Ahirette geçerli akçenin amel olduğunu da sakın unutma. Hem; seven sevdiğine hiç eli boş gider mi?.

Yüksel Tokur.

İNTERNET RADYOMUZ. 24 SAAT YAYINDADIR.

RADYO  FANİDUNYA FM
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap