* FANİ DUNYA FORUM HABERLER


Gönderen Konu: Âhiret Zarurîdir 2  (Okunma sayısı 593 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi fanidunya NET

  • Administrator
  • *****
  • İleti: 7241
Âhiret Zarurîdir 2
« : Ekim 27, 2024, 08:21:55 ÖÖ »


Âhiret Zarurîdir   2

Birinci bölümde; Dünya hayatında mutlak bir adaletin olmadığı, mazlum ve mağdurların çile çekerek, hapis, sürgün, vs, yiyerek, haklarını zalimlerden alamadan acı çeke çeke gittiklerinden, zalimlerin, despotların da refâh ve isrâf içinde yaşayarak, cezalarını çekmeden kibirle gittiklerinden bahsetmiştik.

-Ve de sormuştuk ki, mazlumlar ve mûti olanlar (Allah’a itâat edip, nefislerine gem vuranlar) haklarını nerede alacaklar?

-Zalimler ve fâsıklar (Allah’a itâat etmeyip, her türlü günâhı işleyip, helal-haram demeden arzularına göre yaşayanlar) cezalarını nerede çekecekler? Böyle bir yer var mıdır? diye sormuştuk. Sorumuza, evet vardır ve bu yer ebedi hayatın süreceği ‘AHİRET’ demiştik. Bu bölümde de Ahiret’in zaruri olacağının delillerine devam edeceğiz.

2-HAYAT

Şu gözümüzün önünde cereyan eden hayatlar, Ahiret’in varlığına müşahhas delillerdir. Sadece şu yeryüzündeki (kara-deniz) hayatları düşünelim! Tek hücrelilerden, çok hücrelilere kadar tesbit edilebilen 2 milyona yakın tür var. Ve bunların efradını (herbir türün canlıları, fertleri) düşünelim. Sadece bir bahar mevsiminde yaratılan sinekleri düşünelim… Sayılarını saymaya rakamlar yeter mi acaba? Dünya’da bir dakikada ortalama 270 insan yaratılıyor (bebek doğuyor). Canlı türleri durmadan yaratılıyor ve ölüyor. Sonra yenileri geliyor. Hiçbiri diğerine karıştırılmıyor. Arı, arı olarak, sinek de sinek olarak yaratılıyor. Milyar kere milyar tekrarlıyan bu döngüde; bir şey bir başkasına karıştırılmıyor. Bir sefer de sinek, arı olarak gelmiyor. Maymun da, insan olarak doğmuyor ve hakeza.. Bu durum bilbedahe muazzam bir ilmi ve temyiz gücünü gösteriyor. Hem de yaratılmalarında bir zorluk, güçlük görülmüyor. Bütün bu gerçekler gösteriyor ki, yaratan Allah’a hiçbir güçlük, zorluk yoktur. Ve her çeşit hayatı (tek hücrelilerden çok hücrelilere kadar) hem de sanatlı olarak gayet kolay yaratıyor. Madem gerçek budur. O halde geçici bu dünya laboratuvarında her çeşitten hayatı yarattığını fiilen isbat eden Allah, elbette Dünya hayatının muhasebesinin görüleceği (mazlumun hakkının verileceği, zalimin de cezalandırılacağı) bir Dâr-ı bekâ yurdu açacaktır. Hem açacağını vâdetmiştir (1, 2, 3). Allah vâdettiği Ahiret hayatını da yaratacak ve düzenleyecektir. Hayatı verip, hayatı sevdirip, sonra da hayatı, bir daha geri vermemek üzere yok etmek, Rahman-ür Rahîm olan Allah’ın merhametine, adaletine yakışmaz. Hem hayatın başlangıcından beri (Fosil kayıtlarına ve diğer tekniklere göre; ilk canlılar yaklaşık 4. 5 milyar yıl önce, insan türü de yaklaşık 3 milyon yıl önce görüldü) (4), sayılamayacak kadar çok olan canlılar hâl lisanıyla, insanlar da hem hâl, hem de kâl (sözle, dua ile) yok olmayı istemiyor, bekâ istiyorlar, bütün ihtiyaçları yerine getiren KADÎ-ÜL HÂCÂT olan ALLAH, MAHLUKUNUN BU HAYATÎ DUALARINA ELBETTE İCABET EDECEKTİR. Madem hayat var ve bunun ebeden yok olması muhâldir (akıl kabul etmez), hem de Allah, hayatın devam edeceğini vaad etmiştir, Allah vâdinden dönmez (1).

*İnsan bir kılının bile yok olmasını istemiyor ve bir bedel ödeyerek saç ektiriyor. Bir kılının yok olmasını istemeyen insan; Evlad-ü iyâlinin, bütün sevdiklerinin, mal-mülk, vs’nin ebeden yok olmasını hiç ister mi, kabul edebilir mi ? Ateistler bile vicdanlarında bu gerçeği inkâr edemezler. Bir ateistin, sevdiği birinin ölümü üzerine gözyaşı dökmesi, o, Ahiret’i, yeniden dirilmeyi inkâr etse de, vicdanı yok olmayı istemiyor demektir. Bu gerçek, hayatın yok olmasının değil, varlığının isbatıdır.

Madem hayat inkâr edilemez bir gerçektir, öyle de hayatın yok olmayıp, ebedî olması da bir gerçektir. Bu hayat, Ahiret hayatıdır.

(1):”(Bu) Allah’ın vâdidir. Allah vâdinden dönmez. Fakat insanların çoğu bilmezler” (Rum-6).

(2):“Öyle bir günden korkun ki(Hesap günü-Ahiret), o günde hiçbir kimse, başkası namına bir fidye ödeyemez. Kimseden şefâat kabul edilmez. Kimseden bedel alınmaz. Onlara yardım da edilmez (Mahkeme-i kübrâ da iltimas, torpil, vs olmaz)” (Bakara-48).

(3): “O gün (Hesap günü-Ahiret) her nefis(insan) yaptığı iyiliği de, kötülüğü de hazır bulur( görüp, anlayacaktır )….” (Âl-i İmrân-30).

(4):Michael Marshall, yaşamın bilimsel tarihi

Prof. Dr. Yusuf Özertürk.

İNTERNET RADYOMUZ. 24 SAAT YAYINDADIR.

RADYO  FANİDUNYA FM
Yükleme linklerini görebilmek için üye olmanız gerekmektedir. Üye Ol veya Giriş Yap